FAQ Taalcentrum Kookoovaja

Aanmelden voor een cursus

Jazeker! In de les gebruiken we zoveel mogelijk de doeltaal. Bovendien zijn al onze docenten in staat om les te geven vanuit Nederlands en vanuit Engels naar de doeltaal. Let’s do this!

In onze cursusbeschrijvingen gebruiken we de codes van het CEFR, het Europees referentiekader voor de talen (ERK). Volgens dit referentiekader staan A1 en A2 voor basisgebruiker en B1 en B2 voor onafhankelijk gebruiker. Voor meer informatie over deze ERK niveaus verwijzen we je graag door naar de website van de Raad van Europa.

Als je twijfelt over je niveau, kunnen we er samen achter komen welk niveau het beste is voor jou! Nadat je je hebt aangemeld, plannen we een gratis intake gesprek in met je toekomstige docent. Tijdens de intake stelt de docent je verscheidene vragen en/of zal je worden gevraagd een niveautoets te maken om je niveau te bepalen. Na de intake kan de docent je in een gepaste groep plaatsen.

Als je onverhoopt niet naar de open dag kan komen, kan je het contactformulier invullen en zullen we contact met je opnemen om een gratis intake te plannen met je toekomstige docent. Tijdens deze intake leer je meer over de cursus, bespreken we jouw behoeften en doelen, stellen we je niveau vast om je zo in een passende groep te plaatsen.

We hebben elk cursusjaar drie open dagen en onze docenten kijken ernaar uit je die dag te ontmoeten, je iets te drinken en eten aanbieden, jouw vragen te beantwoorden en te zien wat jij nodig hebt! Je vindt de data op onze pagina met praktische informatie.

Nieuwe cursussen starten in september, januari en april. Voor meer informatie over ons cursusjaar, zie onze pagina met praktische informatie.

Een paar specifieke cursussen, zoals bijvoorbeeld Nederlands overdag of intensieve cursussen beginnen mogelijk op een ander moment. Deze startdata staan vermeld in onze agenda. Hou ze in de gaten!

Je kan je hier online aanmelden. Daarnaast vind je op elke cursuspagina een ‘aanmeld’-knop, waarmee je direct naar het aanmeldformulier wordt geleid.

Na het verzenden van je aanmelding nemen we contact met je op om een gratis intake gesprek met jouw toekomstige docent. Tijdens deze intake leer je meer over de cursus, bespreken we jouw behoeften en doelen, stellen we je niveau vast om je zo in een passende groep te plaatsen.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld en verzonden, kan je het volgende verwachten:

  • Ten eerste sturen we je een bericht dat je aanmelding is verzonden.
  • Dan nemen we contact op om een gratis intakegesprek in te plannen met je toekomstige docent.
  • Na de intake plaatsen we je in een passende groep.
  • Naderhand -als je eenmaal geplaatst bent- stuurt je docent een bevestiging via email en zal de docent je informeren over het lesrooster en het lesmateriaal. Je bent nu formeel ingeschreven.
  • Voor de start van je cursus ontvang je de factuur voor de cursus met instructies hoe je deze (online) kan betalen.

Heb je je spam/ongewenste mail gecheckt? Ook daar niets? Oeps, dan is er iets misgegaan. Stuur ons een email of bel ons op 06 448 36 442

Tijd en plaats

Taalcentrum Kookoovaja heeft twee fysieke locaties in Utrecht. Je vindt hier meer informatie over onze locaties hier.

Op dit moment bieden we ook cursussen online aan.

De precieze dag en tijd van elke cursus wordt bepaald aan het begin van het blok en wordt gebaseerd op de beschikbaarheid van cursisten en docenten. Cursussen worden voornamelijk op werkdagen gegeven, met uitzondering van de intensieve cursussen.

We bieden cursussen Nederlands aan in de ochtend, middag en avond. Voor wie werkt tijdens kantooruren, starten we na 17u en wisselen we de starttijd om-de-week af: de ene week heb je les om 17:15 en de andere week om 19:30. Voor wie niet gebonden is aan een kantoorbaan, bieden we ook ochtend- en middaglessen.

Cursussen Engels, Grieks, Italiaans en Roemeens vinden plaats in de avond om 17:15-19:15 of 19:30-21:30.

Met 3-8 cursisten duurt een les twee uur.

Een les met maximaal twee cursisten duurt anderhalf uur.

Reguliere cursussen zijn een keer per week een twee uur les. Sommige cursussen bieden we ook in semi-intensieve of intensieve vorm aan. Semi-intensief is twee keer per week een twee uurs les of één keer per week een drie uurs les. Intensief is twee tot drie dagen per week vier uur per dag les.

Zie onze pagina met praktische informatie voor de geplande vakanties.

Online betekent dat je de cursus volledig online via videochat volgt vanuit jouw eigen locatie. Er zijn maar een paar cursussen die we online geven. De meeste cursussen vinden plaats op onze leslocatie.

Offline/hybride betekent dat je een cursus op onze leslocatie volgt en dat je online meedoet alleen wanneer dat nodig is. Als je een weekje in het buitenland bent bijvoorbeeld, is dat (meestal) mogelijk. Hybride meedoen is niet ideaal, voor jou, de docent en medecursisten kost het meer energie en moeite. Vanwege internetproblemen kan het zijn dat je ook dingen uit de les mist. Probeer daarom altijd fysiek in de les aanwezig te zijn bij een offline cursus.

Tijdens het aanmelden word je gevraagd voor je voorkeur voor een online of offline cursus.

Cursusinformatie

Een groep bestaat uit 4-8 cursisten

Glimlachen! Ok, eens kijken; elke docent heeft zijn eigen lesindeling en een andere manier om met het materiaal om te gaan. We hebben allemaal twee dingen met elkaar gemeen: we zorgen voor een veilige leeromgeving waar je je comfortabel voelt om te spreken, om van elkaar te leren en om interesse in elkaar te tonen. In de les leggen we de nadruk op spreken en woordenschat (en verwachten dat cursisten zich daar thuis goed op voorbereiden).

Als we in de cursusbeschrijving ‘op aanvraag’ schrijven, is dat mogelijk! Maar we willen graag benadrukken dat we cursussen bieden bestaande uit kleine groepen. In onze lessen kan je veel persoonlijke aandacht verwachten. Lesgeven in kleine groepen zorgt ervoor dat we lessen kunnen verzorgen naar jouw individuele behoeftes, je direct feedback kunnen geven en een sterke band tussen jou, je medecursisten en de docent kan opbouwen.

Cursussen Nederlands worden alleen gegeven in groepen van 4-8 cursisten. Cursussen Engels, Grieks, Italiaans en Roemeens kunnen al starten vanaf 2 cursisten, maar dan is de groep vooralsnog open zodat andere cursisten mee kunnen doen.

Zondagsessies

Zondagsessies zijn culturele activiteiten waarin je op een ontspannen en leuke manier meer kan leren over de cultuur waarin jij geïnteresseerd bent en/of de taal te oefenen die jij aan het leren bent. Zondagsessies vinden ongeveer één keer per blok plaats en kunnen verschillende vormen aannemen, zoals een interactieve lezing of workshop over verscheidene thema’s, maar ook andere activiteiten zoals een film kijken, spelletjes spelen of muziek luisteren gerelateerd aan de taal die je leert. Je vindt meer informatie over Zondagsessies die zijn geweest en nog gaan komen hier.

You can find all scheduled Sunday Sessions on this page. Nothing scheduled? Check again in a few weeks!

Betaling

De cursusprijzen variëren tussen de talen en zijn afhankelijk van hoeveel cursisten deelnemen aan de cursus. Kijk op de cursuspagina om de juiste cursusprijs te vinden. Voor cursussen die ‘op aanvraag’ worden gegeven, geldt de prijs voor privé lessen, contacteer ons in dat geval over deze cursus en de prijs.

Ja dat kan! Betaal in twee termijnen door twee gelijke delen over te maken via een banktransactie. De eerste termijn bij het ontvangen van de factuur en de tweede termijn een maand later.

Misschien wel ja! Er zijn verschillende manieren om korting te krijgen. We bieden u-pas korting (15%) voor u-pashouders en doorverwijs-korting als iemand naar aanleiding van jouw aanbeveling een cursus bij ons besluit te volgen.

We sturen een bedankt-berichtje nadat je betaling is geregistreerd. Als je via iDeal betaald, krijg je dit berichtje direct. Als je via de bank de betaling overmaakt, kan dit bericht iets langer duren. Heb je na 4 weken nog geen bedankje ontvangen? Dan is er misschien iets misgegaan. Laat het ons weten!

Annulering

Wat ontzettend jammer! We verzoeken je je docent zo snel mogelijk in te lichten, via email, per telefoon of SMS. Je docent zal je dan informeren over het lesmateriaal en het huiswerk voor de komende les. Je kan altijd contact opnemen met je docent over het lesmateriaal.

Als je je via onze website aanmeldt, ben je nog niet ingeschreven voor een cursus. Dat betekent dat je je aanmelding zonder kosten kan annuleren. Nadat je bent geplaatst in een groep en we je aanmelding hebben bevestigd, ben je formeel ingeschreven voor een cursus. Lees onze algemene voorwaarden over de annuleringstermijn en kosten.

Stuur ons een email om je aanmelding te annuleren!

Na de annuleringstermijn (zie onze algemene voorwaarden) worden geen restituties gegeven voor lessen die je niet hebt kunnen volgen. Afhankelijk van de beschikbaarheid, kunnen we je een inhaalles aanbieden in een andere groep.

Contact

Taalcentrum Kookoovaja

Podium Oost
Oudwijkerdwarsstraat 148
3581LJ Utrecht
info@kookoovaja.nl
+31 (0) 6 448 36 442

Neem contact met ons op

  • Just leave us a message below! We care about your privacy. Read about it in our privacy policy
  • Please write your question or remarks here. You may mention your level and background in language learning if you have a question about placement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.