Een taalschool voor jou

Onze missie

Het doel van Kookoovaja is om mensen te helpen verbinden met een cultuur en er volop van te genieten. Wat ons blij maakt, is wanneer onze cursisten voelen dat ze deel zijn gaan uitmaken van de Nederlandse maatschappij of van de, tot voor kort, vreemde cultuur waar ze voor hebben gekozen om zich in te verdiepen. Voor ons betekent het leren van Nederlands, Grieks, Italiaans, of Engels het in staat zijn om met gemak in de wereld te kunnen bewegen, je kansen te verbeteren en carrière te bevorderen, nieuwe vrienden te maken en een sterk sociaal netwerk op te bouwen. Het betekent ook het slaan van een brug tussen culturele verschillen tussen jou en de mensen waar je van houdt, of om deze verschillen meer te waarderen. Om de liedjes, boeken en keuken beter te begrijpen waar zij van houden, inzicht te krijgen in hun afkomst, leren hoe je hun favoriete gerecht kunt koken of met hun oma kunt praten!

We houden van meertaligheid en gedijen in de variatie in het taalleerproces onder cursisten. Alle Kookoovaja docenten geven les in hun moedertaal met een passie voor het delen van hun cultuur. We zijn gekwalificeerde leraren met jaren ervaring, maar we studeren zelf ook vreemde talen en we weten hoe het is om je open te stellen voor nieuwe ervaringen die een andere taal leren met zich meebrengt.

Enthousiasme en zorg zijn de basis van ons dagelijks werk in het klaslokaal. We hebben een persoonlijke aanpak en geven les in kleine groepen, zodat we maatwerk kunnen bieden aan elke cursist, direct feedback kunnen geven en een sterke band kunnen creëren tussen de cursist en de docent, maar ook bij de cursisten onderling. Uiteindelijk draait het bij het leren van een nieuwe taal ook om het maken van nieuwe vrienden!

What’s in a name?

Kookoovaja, of κουκουβάγια, is het Griekse woord voor uil. De uil is een eeuwenoud symbool voor wijsheid. Meerdere talen spreken maakt je meer ruimdenkend en zorgt dat je makkelijker je weg vindt in verschillende culturen. Het is ook een training voor het brein, omdat het je geheugen verbeterd, het vermogen om problemen op te lossen en te multitasken. Samengevat: meertaligheid is wijsheid.

Ons verhaal

Kookoovaja is in 2014 begonnen als initiatief van Samantha. Ze wilde Grieken die in Nederland wonen cursussen Nederlands aanbieden van hoge kwaliteit, ontwikkeld voor de specifieke behoeften van de mensen die Grieks als moedertaal hebben. Samantha is een Nederlandse taalkundige en NT2 docente die houdt van de Griekse taal en cultuur en heeft dit ook gestudeerd. Vasso, een Griekse docent en zelf een leerling van de Nederlandse taal en cultuur, kwam begin 2015 bij het team en geeft sindsdien taalcursussen Grieks aan Nederlanders en internationale mensen. In 2017 is ons team uitgebreid met docenten die onze filosofie delen op het gebied van het lesgeven en leren van een taal.