Joost smiling for the camera

Docent: Joost

Over

Het leren van een vreemde taal opent de deur tot je thuisvoelen in een nieuwe wereld, cultuur en maatschappij. Vanaf het moment dat ik zelf een taal begon te leren, heb ik dit ook zo ervaren en dit avontuur fascineerde me vanaf dag één. Het plezier dat je kan halen uit het leren van een taal en cultuur, de taal je eigen maken en een deel van de maatschappij gaan uitmaken is iets wat ik anderen wil helpen ook te ervaren.

Ik sta voor speelse en activerende lessen, functionele leerdoelen en plezier in het leren. Elke cursist leert op zijn/haar eigen manier en door samen te leren en het simuleren van realistische situaties, wil ik het gat tussen het leslokaal en de echte wereld zo klein mogelijk maken. Hoe ziet jouw Nederlandse bevelingswereld eruit en hoe gaan we die vergroten?

Korte cv

Joost was al van jongs af aan geïnteresseerd in cultuur en vreemde talen, maar dit kwam pas echt tot uiting tijdens het reizen door Europa en het leren van Nieuwgrieks in Utrecht tussen 2014 en 2016. Toen hij vervolgens naar Griekenland verhuisde in 2016, was de kick die hij hieruit kreeg de aanleiding om anderen les te geven. In Thessaloniki, Griekenland, werkte hij als NT2 docent voor taalinstituut Lord Byron, My Lingo Trip, het NTC Dutch school of Thessaloniki “de Kikkertjes” en Pleyade Eduployment. Na zijn terugkeer naar Nederland in 2020, is hij begonnen aan een post-bachelor studie om zich te kwalificeren tot NT2 docent. Tijdens deze opleiding volgde hij een stage bij een ROC. Hij is nu gecertificeerd docent en werkt momenteel voor verscheidene aanbieders.